TRIKONASANA: TIPS I BENEFICIS

juny 17, 2022

Trikonasana, també s’anomena postura del triangle. És una asana de peu que enforteix i allarga els isquiotibials i l’engonal, alhora que obre les espatlles i estira els malucs. “Trikona” és una paraula sànscrita per a “triangle”, mentre que “asana” significa “postura.” La postura fundacional s’anomena així per la forma del triangle que fa el teu cos mentre portes la mà inferior a terra i manté els peus a terra durant el moviment.

Tips per a fer trikonasana

Et deixo uns tips que a mi em funcionen:

🔹 Mantingues les cames rectes. Si arribes al teu peu davanter, però no pots arribar-hi, eviteu doblegar el genoll, que pot fer que la postura sigui menys efectiva. Si la palanca de genolls continua sent un problema, poseu un bloc de ioga al costat de la cama estesa per utilitzar-lo per palanquejar (com a la foto). Coneixeu més detalls sobre l’ús dels accessoris de ioga en el post que trobaràs al blog.

🔹 Evita inclinar-te endavant. Per entrar a Trikonasana cal fer un moviment lateral dels malucs realitzat amb braços i cames rectes. Cal evitar que es doblegui l’esquena i que s’arrodoneixi la columna vertebral mentre es du a terme Trikonasana per evitar dolors o lesions. D’aquesta manera tampoc es tancarà el pit. El vostre cos lateral hauria de formar la forma de la lletra “I” en lloc de “C.”

🔹 Activa els músculs. Tot i que aquesta postura pot semblar senzilla d’executar, requereix activació del core i de les cuixes, així com el teu cos superior per ser efectiu. Mentre entres a la postura, intenta mantenir aquests músculs ajustats per rebre tots els beneficis

Beneficis de fer trikonasana

🔹 Augmenta l’estabilitat. Trikonasana activa els músculs centrals, que ajuden en equilibri i l’estabilitat.

🔹 Estira i allarga la columna vertebral. Aquesta postura pot reduir la rigidesa de la columna vertebral i la part posterior, resultant en un augment de la flexibilitat.

🔹 Obre els malucs i les espatlles. Trikonasana desbloqueja els flexors del maluc i les espatlles, augmentant la mobilitat i reduint el risc de lesions. Realitzeu aquesta postura a banda i banda per obtenir els mateixos beneficis al maluc dret i el maluc esquerre.

🔹 Estimula els òrgans. Trikonasana activa el core i cos superior, que pot estimular els òrgans digestius, millorant potencialment el seu metabolisme.

🔹 Redueix l’estrès. Trikonasana pot apuntar a la part inferior de l’esquena, que és on algunes persones porten el seu estrès. Aquesta postura pot ajudar a alliberar aquesta tensió, resultant en una menor ansietat i un estat emocional més estable.

Espero que t’animis a provar-la 😊

RECORDA!! ⚠️ Sobretot escolta el teu cos i queda’t en la variació que millor et vagi en cada moment. I si et sents més segurx, pots utilitzar la paret (però no t’acostumis 😉) ⚠️

Si t’animes, i vols que t’ajudi pots contactar amb mi directament a info@yogamiproject.com o bé emplenant el formulari de la web.

Espero que aquests tips et funcionin tant com a mi 😉.⠀

Namasté

N.

 

Open chat
Hola, en que et puc ajudar?
Hola, en que et puc ajudar?