3 POSTURES YIN YOGA AMB BOLSTER

abr. 15, 2023

Bon dia, avui et porto 3 postures genials per fer un treball del cos des del descans i el respecte 😊

El bolster és un prop molt útil si el que necessita el teu cos és relaxar la musculatura i treure tensions. Però millor començo a explicar-te que és això del bolster 😅

El bolster és un element cilíndric tou, les mesures convencionals acostumen a oscil·lar entre 65 cm de llarg per un diàmetre de 22 cm aproximadament i s’utilitza en postures de relaxació i es col·loca sobre el tors de l’esquena.

Terapèuticament, beneficia especialment a persones amb problemes de cifosis, escoliosis o hiperlordosis, encara que el seu ús és molt variat. També s’usa en yin ioga, per exemple (ara t’explicaré més).

L’ús del bolster combinat amb les mantes és de gran utilitat en tota mena de postures amb gran efectivitat en relaxació i meditació.

A vegades fer servir el bolster és necessari quan el teu cos t’ho demana. Moltes persones tenen frustració quan han de fer servir suports per ajudar a avançar les postures, i és tot el contrari! És molt necessari sobretot a yin ioga, ja que es treballa d’una altra manera!

El yin ioga és una pràctica quieta, senzilla, no-muscular i profunda. Les postures es mantenen durant més temps (entre 3 – 5 min.) per estirar més profundament el cos, calmant la respiració i la ment. És per això que es necessiten els suports com els coixins, els blocs, les mantes i el bolster. S’aconsegueix la màxima comoditat possible i es pot avançar, segons les necessitats de cadascú, en la seva pràctica i guanyar més flexibilitat.

Avui comparteixo amb tu 3 postures ben diferents amb bolster que pots practicar sempre que les necessitis:

🔹 Supta badha konasana (és la variació estirada sobre l’esquena de la papallona) – Ideal per obrir el pit i fer extensió de la columna on es treballaran els meridians del fetge, el ronyó i de la bufeta ja sigui per compressió com per extensió. Aquesta postura pot ser intensa per la zona dels malucs, si és aquest el teu cas i no tens molta obertura pots utilitzar mantes o blocs a sota dels genolls per extra comoditat.

🔹 Uttitha balasana (la postura del nen) – postura relaxant i sanadora, ideal per descansar i per introspecció, ja que calma l’estat d’ànim. També és molt recomanable realitzar-la durant la menstruació per relaxar la zona lumbar i el dolor d’esquena en general. En aquesta postura els meridians de la melsa i l’estómac es comprimeixen i els dels ronyons i la bufeta s’estiren.

🔹 Savasana (postura del cadàver) – Es du a terme en finalitzar totes les pràctiques per tal d’integrar tots els beneficis de les postures fetes. Ideal per aconseguir una relaxació molt més profunda perquè les cames descansen molt més i la zona lumbar aconsegueix reposar millor a terra. Ep, però has de vigilar estar conscient tota l’estona per tal de no adormir-te! 😜

👉🏻 Si tens dubtes alhora de posar-la en pràctica em pots escriure a info@yogamiproject.com i t’ajudaré encantada!

Per cert, durant el retir de ioga rural compartiré alguna classe de yin ioga 😉 Si vols més info. et deixo l’enllaç 👇🏻

RETIR DE IOGA RURAL

Moltes gràcies per llegir-me i donar suport a la meva feina.

Ens veiem al Mat 🧘🏻‍♀

Namasté 🙏🏻

N.

Open chat
Hola, en que et puc ajudar?
Hola, en que et puc ajudar?