3 POSTURES IDEALS DURANT L’EMBARÀS

set. 26, 2022

TRES POSTURES IDEALS DURANT L’EMBARÀS

Benvolgudes un dia més en aquest blog!

Avui us comparteixo unes postures genials per practicar durant l’embaràs.

En les meves classes prenatals sempre apareixen aquestes tres postures, ja que tenen molts beneficis per a preparar el part.

Però el ioga durant l’embaràs va més enllà de realitzar postures. El ioga prenatal és ideal tant per la mare com pel bebè. És una activitat de baix impacte, però que es pot adaptar a les necessitats de cada persona.

 De fet, està comprovat que el ioga pot ajudar a reduir símptomes depressius durant l’embaràs, especialment quan s’acompanyen els exercicis de postures amb meditació i relaxació profunda, la qual cosa ho fa ideal per les persones qui pateixin de depressió o d’ansietat.

 A més, el ioga no sols ajuda durant l’embaràs, sinó que a més et prepara per al part, ja que un altre estudi va comprovar que ajuda a reduir el dolor durant el part.

 Té moltíssims beneficis, però dels més importants són que disminueix el dolor d’esquena en millorar la postura corporal, ajuda a dormir millor, perquè és una activitat relaxant que redueix la sensació de fatiga i l’estrès, formes una connexió encara més forta amb el teu bebè, en fer que t’enfoquis en la teva respiració i d’aquesta manera et tornes més conscient del teu cos.

 Pel que fa a les postures i els seus beneficis per les mamis:

 1) MALASANA:

 Aquesta postura és de les millors (i la que les mamis no els hi sol no agradar fer-la) per a preparar el part, ja que la col·locació de la pelvis en aquesta postura, així com la mateixa gravetat, ajuden a l’expulsió del bebè durant el part.

A més, és beneficiosa perquè estira els turmells, engonals i zona lumbar, i aquesta última, sol està més afectada a mesura que passen les setmanes d’embaràs.

 És una postura ideal per a anar al bany regularment, ja que durant l’embaràs pot veure’s alterat el sistema digestiu.

 Malasana o la postura de la granota afavoreix a estira el sòl pelvià, flexibilitzar i obrir els malucs, relaxa la zona sacre lumbar i obre el pit. A part que enforteix els glutis.

 2) BADDHA KONASANA

Baddha konasana o la postura de la papallona, serveix per a millorar la teva salut postural i ajuda a l’obertura de malucs, molt important durant el part.

A més, l’obertura dels malucs és el principal benefici de baddha konasana. És per això que aquesta postura està en el grup de postures de ioga prenatal.

TIP: Si vols notar els beneficis d’aquesta postura, no esperis a l’últim trimestre del teu embaràs per a fer la postura. Et recomano practicar-la cada dia des que estiguis pensant a quedar-te embarassada.

Aquesta postura també enforteix i flexibilitza la zona baixa de l’esquena, els malucs, els músculs de l’engonal, la zona interna dels genolls i les cuixes.

 Estimula els òrgans abdominals, així com la zona pelviana i, com he dit, ajuda a la teva salut postural, ja que és una asana en la qual s’estira l’esquena.

 Estimula la circulació sanguínia i és bona per al cor.

 I finalment, facilita l’alliberament de les emocions reprimides i redueix el cansament, l’estrès i l’ansietat, molt important per a les futures mamis. Per això sovint s’utilitza com una postura relaxant per a practicar al final d’una classe de ioga.

3) UTKATA KONASANA

 Utkata Konasana o la postura de la “diosa” estira els malucs, l’engonal i el pit.

 Més concretament, tonifica i enforteix els músculs centrals, enforteix els quàdriceps i la musculatura interna de la cuixa, restaura les espatlles, els braços i la part superior de l’esquena, escalfa el cos, augmenta la circulació i dona major amplitud a la pelvis que és el gran contenidor energètic del cos.

 És una posició excel·lent per a les futures mamis. A més, energitza i empodera internament i externament, ja que la força física necessària per a mantenir aquesta postura també té un impacte positiu en la ment.

 Augmenta l’enfocament i la concentració i ajuda a trobar l’equilibri. És una postura que connecta amb l’energia primordial femenina.

Si estàs embarassada i vols practicar aquestes i d’altres postures, no dubtis en venir a provar una classe amb mi.

 Moltes gràcies per llegir-me i donar suport a la meva feina.

 Ens veiem al mat.

Namasté

N.

Open chat
Hola, en que et puc ajudar?
Hola, en que et puc ajudar?