3 ASANAS PER OBRIR EL COR 

juny 28, 2022

Avui et comparteixo 3 postures de ioga que ajuden a l’obertura de pit.

Durant el nostre dia a dia, ens deixem portar per la rutina i sense donar-nos compte acabem corbant l’esquena i tancant el pit. Amb conseqüència ens trobem amb l’ansietat, l’angoixa i la negativitat.

Aquestes tres asanas ens ajuden a expandir el pit i obrir el cor a l’amor i a la llum♥️💫

Les postures d’obertura de pit tenen molts beneficis, però els més importants són:

  • Estira la part davantera del tors
  • Es treballa intensament l’obertura de pit
  • Es desbloqueja la glàndula Timo
  • S’obren les espatlles i el pit
  • Se suavitza el cor

A un nivell més espiritual, obrir el cor vol dir deixar anar la rigidesa, l’embolcall que ens posem durant el dia a dia, per a deixar que el nostre cor s’obri a la llum i ho il·lumini tot.

Qualsevol sofriment que experimentem ens va separant de l’amor que existeix dins de nosaltres mateixos. Es tracta de deixar al descobert el nostre cor, per a ser nosaltres mateixos. D’aquesta manera podrem eliminar el dolor.

Quan el cor està obert ens connectem amb l’amor, aquest que no té explicació, ni remitent, que simplement se sent sense motiu i sense raó, només pel mer fet d’existir. Som amor, aquesta és la nostra naturalesa, no ho oblidin.

I les asanas que us comparteixo avui ens ajuden a anar cap aquest camí d’amor i obertura.

 A més, les 3 postures activen el 4t chakra, anahatachakra (el chakra cor).

1) ANAHATASANA

Anahatasana és una posa de ioga que obre el cor i que energitza tot el cos. El nom es deriva del sànscrit, anahata, que significa cor i asana, que significa postura.

També es coneix amb el nom de Postura del Cadell Estirat (puppy pose), ja que la postura ens recorda als cadells de gossos (o gatets) quan s’estiren.

Aquesta és una postura amb molta obertura de pit on hi ha diferents variacions.

2) SALAMBA BHUJANGASANA

Salamba Bhujangasana o postura de l’esfinx és una postura per a ajudar a les persones principiants a practicar l’extinció lumbar. Aquesta postura també és fàcil de realitzar per a les persones que tenen dolor d’esquena baixa, ja que la curvatura de l’esquena és menys pronunciada i, per tant, es redueix la pressió sobre la columna vertebral.

La traducció del sànscrit seria la següent: Salamba vol dir secundat o sostingut, Bhujanga “serp”, Bhuja “braç o espatlla” i anga vol dir membre o extremitat.

*cal evitar-la durant l’embaràs, si tenim fractures de costelles o dels canells i si hi ha lesions de la columna vertebral.

3) SETU BHANDASA SALABASANA

També coneguda com la postura del pont o del mig pont, és una de les asana més versàtil i amb més beneficis per a la salut.

Igual que les altres postures el seu nom és deriva del sànscrit i vol dir:

Setu: pont.

Bandha: normalment es tradueix com a tancament o clau (per exemple, en parlar de les claus energètiques), però també significa construcció.

Sarva: complet.

Anga: extremitats o membres del cos.

Asana: postura.

Aquesta és una postura invertida senzilla, perfecta per a principiants que pot servir com a postura d’escalfament per a postures més invertides com Urdhva Dhanurasana (la roda) o per a finalitzar suaument una pràctica de ioga.

Normalment, en les meves classes sempre o quasi sempre incloc aquesta postura, com per exemple per entrar a Sarvangasana (la postura de la vela).

* Cal evitar si hi ha lesions cervicals, de coll o d’espatlles greus.

Espero que aquestes postures et serveixin tant com a mi 😊

👉🏻 Si vols practicar aquestes i d’altres postures, no dubtis en venir a provar una classe amb mi 😉

Moltes gràcies per llegir-me i donar suport a la meva feina 😘

Ens veiem al mat 🧘🏻‍♀️

Namasté 🙏🏻

N.

Open chat
Hola, en que et puc ajudar?
Hola, en que et puc ajudar?