TIPS PER A FER SIRSASANA

març 24, 2022

Tips per a fer sirsasana 🤸🏻‍♀️

Aquesta és la postura “famosa” que tothom em pregunta quan comença les classes. Tot i ser una postura avançada on es treballen moltes parts del cos i sobretot la ment, la pots aconseguir amb pràctica i constància.

Et deixo uns tips que a mi em funcionen:

🔹 Abans de començar aquesta inversió et recomano que provis sasankasana, per tal de començar a notar la pressió del cap contra el terra.

🔹 En comptes d’agafar-vos els colzes amb la mà contrària per a saber a quina distància han d’estar els nostres avantbraços, jo ho agafo la mesura de les aixelles. Com que els colzes tenen tendència a obrir-se, si agafes la mida sota les aixelles, t’assegures de sempre tenir els colzes tancats.

🔹 Aixeca els genolls del terra, estira les cames com si fessis adhomuka i vas caminant lentament amb la intenció de portar els genolls cap al pit, fins a alinear el tronc amb el cap. Si veus que et costa estira les cames, ho pots fer amb els genolls flexionats. Quan hagis pogut arribar a portar els malucs a la vertical i els genolls cap al pit, prova primer d’aixecar un peu de terra i després l’altre (vas canviant fins que aconsegueixis mantenir els dos separats de terra).

🔹 Abans de pujar, i si no tens molta pràctica, pots quedar-te unes respiracions per a començar a sentir la inversió en la postura dels genolls en direcció cap al pit (en la postura del “huevito”, com diria la meva profe).

🔹 Mantingues l’abdomen sempre actiu, enviant el melic cap a dintre. D’aquesta manera t’assegures de mantenir més estabilitat a la postura.

🔹 Intenta que el pes es reparteixi entre avantbraços i cap. I que la força surti de l’abdomen i dels avantbraços.

🔹 Per a saber quin punt exacte del cap has de col·locar en terra, et recomano que el mesuris abans d’entrar en #sirsasana. Com? Doncs molt senzill: Porta la base del palmell de la mà al front, i deixa el dit mitjà reposar en el topall del cap. Pots pressionar aquest punt una mica per a notar quina és la part que has de deixar en contacte amb el terra. 🖐🏻

🔹 I superimportant!! Recorda mantenir les espatlles lluny de les orelles per a no col·lapsar les cervicals.

🔹 Quan estiguis preparat/da per a sortir de la postura, baixa lentament i sense presses, pren-te el teu temps. Finalment, et recomano que descansis en posició de nen durant algunes respiracions.

T’animes a provar-la?😊👇🏻🤸🏻‍♀️

RECORDA!! ⚠️ Sobretot escolta el teu cos i queda’t en la variació que millor et vagi en cada moment. I si et sents més segurx, pots utilitzar la paret (però no t’acostumis 😉) ⚠️

Si t’animes, i vols que t’ajudi pots contactar amb mi directament a info@yogamiproject.com o bé emplenant el formulari de la web.

Espero que aquests tips et funcionin tant com a mi 😉.⠀

Namasté

N.

Open chat
Hola, en que et puc ajudar?
Hola, en que et puc ajudar?