YIN IOGA

febr. 1, 2022

Benvinguts/des de nou al blog de ioga.

Com sabeu la majoria de vosaltres, normalment faig classes de Hatha Raja Ioga, dilluns i dimecres a Peramola, però avui us vull compartir un ioga diferent, que molts de vosaltres etiqueteu de “tranquil” o molt “light”.

Algunes de les meves alumnes sempre em diuen que necessiten més “canya” i que el yin és massa tranquil. I és per això, que avui us vull explica una mica més sobre el Yin Ioga!

El Yin Ioga, és un ioga on es treballa totalment diferent. Tanmateix, això no vol dir que no es faci feina o que no hi hagi “canya”, sinó que la “canya” és diferent.

El Yin Ioga prové del Taoisme i de la seva medicina tradicional xinesa (MTC). Les vies energètiques (en Ioga els nadis) s’anomenen meridians. Per aquestes vies flueix una energia nomenada Qi (semblant al Prana o energia vital).

En la pràctica de Yin ens enfoquem en 12 meridians principals. Cada parell està relacionat amb un element i el seu torn amb dos òrgans corresponents (un Yin i un altre Yang). En adoptar una certa postura, donant-li una forma específica al nostre cos i combinar-lo amb respiració fluida i nutritiva, estimulem els meridians i reestablim el flux de Qi. Aquesta recuperació de la circulació lliure del Qi en el nostre organisme ens proveeix salut.

Les classes de Yin Ioga solen ser més estàtiques, ja que és un estil més passiu i lent, sent alhora intens i meditatiu. És una pràctica no-muscular i profunda que consisteix en una varietat d’entre 20-25 postures, on majoritàriament es realitzen a terra.

Les postures o asanas es mantenen durant més temps (entre 3-5 min.) actuant sobre els teixits Yin del cos com els teixits connectius, tendons, lligaments, articulacions, la fàscia profunda…; i s’aconsegueix estirar més profundament el cos, calmant la respiració i la ment.

A diferència de les classes de Hatha Raja Ioga, on la respiració va sincronitzada amb el moviment actiu que duem a terme en cada asana, les classes de Yin Ioga et donen més espai per a trobar un temps d’introspecció i espai mental.

Normalment, s’utilitzen coixins, blocs i mantes per obtenir la màxima comoditat possible i poder avançar, segons les necessitats de cadascú, en la seva pràctica i guanyar més flexibilitat.

És aquí el quid de la qüestió, amb la pràctica de Yin Ioga es treballa la flexibilitat (que és tot allò que sempre em diuen els/les alumnes quan comencen a venir a les classes de hatha: “jo no tinc gaire flexibilitat” o “jo no soc flexible”…).

Les seqüències d’asanas de Yin Ioga són molt relaxants, per això és una bona pràctica per a fer abans de dormir o quan es té ansietat o estrès.

La pràctica de Yin també ens deixa cos i ment en un estat ideal per començar a meditar.

La pràctica de Yin Ioga té molts beneficis, us comparteixo alguns d’ells:

  • És una pràctica apta per a gairebé qualsevol condició física i edat.
  • Ajuda a millorar la flexibilitat.
  • Aporta estabilitat a les articulacions.
  • Revitalitza i augmenta la teva energia.
  • Desbloqueja, calma i t’equilibra emocionalment. 

A més, si la teva pràctica és regular, podràs sentir també els beneficis del ioga en general i millorar en la teva pràctica de hatha raja ioga.

Espero que amb aquesta petita explicació tingueu una idea més clara del Yin Ioga.

I si voleu provar o practicar aquest estil de ioga, solament cal que em contacteu a través del següent enllaç:

https://yogamiproject.com/classes/

Moltes gràcies per llegir-me!

Us envio una forta abraçada 💫

Ens veiem al mat 🧘🏻‍♀️

Namasté 🙏🏻

 N.

Open chat
Hola, en que et puc ajudar?
Hola, en que et puc ajudar?