PRANA… QUÈ?

gen. 19, 2022

Benvinguts/des de nou al blog de ioga.

Avui us comparteixo una pràctica mil·lenària molt important, i que m’ha servit molt al meu dia a dia.

Ara mateix sento que estem en temporada d’escoltar-nos, de dedicar-nos moments per a un/a mateix/a. Sento que són moments per recollir-nos, parar i respirar. Almenys jo ho sento així. I per això, he volgut compartir amb vosaltres aquest concepte, que sembla senzill i fàcil, però alhora no ho és. RESPIRAR.

En la disciplina del ioga, la respiració és un element molt rellevant. Normalment, si heu fet ioga amb mi, ja ho sabeu, començo totes les classes amb diferents tipus de respiracions o prāṇāyāma.

Prana… què? Prāṇāyāma!

El terme sànscrit prāṇāyāma (‘control de la respiració’) designa els exercicis respiratoris del ioga que condueixen a la concentració i control del prana, que és l’energia continguda en la respiració dins de l’organisme.

Té tres components:

– Pūraka (inspiració)
– Recaka (expiració)
– Kumbhaka (retenció).

Normalment, se sol realitzar en la postura de meditació asseguda a terra, com per exemple en la postura de padmāsana o del loto, siddhāsana o del sabi, shukāsana o la postura fàcil.

Per Instagram us he anat compartint diferents tècniques de respiracions sense explicar el concepte, i per això he volgut aprofundir una mica més al respecte.

Aquesta és una petita introducció al taller que començarem el dia 1 de febrer! Us deixo l’enllaç per si li voleu fer un cop d’ull:

https://yogamiproject.com/wp-content/uploads/2022/01/Taller-tornant-al-meu-centre-2.pdf

Espero poder compartir-vos més tècniques de respiració valuoses pel nostre dia a dia.

T’apuntes?

Ens veiem al mat.

Namasté

N.

Open chat
Hola, en que et puc ajudar?
Hola, en que et puc ajudar?