QUE ÉS I QUE VOL DIR DHARMA?

gen. 7, 2022

Segons el diccionari del ioga, Dharma és una paraula que ve del sànscrit i la traducció literal seria llei, principi o naturalesa. Tot allò que fa que alguna cosa sigui el que és.

Des d’una perspectiva més individual, el dharma és la pròpia naturalesa referida tant a la llei interna d’alguna cosa com a la seva funció externa. Gràcies al dharma, les coses són el que són i funcionen en la seva manera apropiada, segons la seva naturalesa i en el seu entorn natural.

Des d’una perspectiva universal, el dharma regeix el funcionament del cosmos, la societat i els éssers individuals i, per tant, pot aplicar-se a diferents nivells (cosmològic, moral, física, social, etc.).

Amb lleugeres diferències conceptuals, aquesta paraula s’utilitza en gairebé totes les doctrines i religions d’origen indi (com per exemple en el budisme, l’hinduisme o el jainisme…).

Tanmateix, i com a exemple, el dharma en l’hinduisme constitueix qualsevol comportament o acció que permeti a l’individu aconseguir la felicitat i satisfacció en la seva vida.

Tot ésser humà té un dharma, un deure suprem quan executa els seus actes. La mateixa naturalesa té també el seu dharma, el seu deure: per exemple, el Dharma del Sol, és il·luminar i donar vida i el dharma més alt de l’ésser humà és el coneixement de si mateix.

Per tant, el Dharma es podria entendre com a propòsit de vida. Tot allò que com a individu et fa avançar, et fa feliç i t’emplena de llum i amor.

Personalment, crec que tothom té el seu Dharma, que hem vingut a aquest món amb el nostre propòsit de vida.

El meu Dharma, sense cap mena de dubte, és compartir el ioga a tantes persones com pugui de les zones rurals.

I el teu?

Si encara no saps quin és, t’animo a trobar-lo 😉

Namasté 🙏🏻

N.

Open chat
Hola, en que et puc ajudar?
Hola, en que et puc ajudar?