EL IOGA: UN GRAN ALIAT DURANT LA PANDÈMIA.

jul. 20, 2021

Amb tota la situació que estem vivint, ara més que mai, hem de connectar-nos amb nosaltres mateixos. Hem d’aprendre a escoltar-nos tant a nosaltres com al nostre cos.

I us preguntareu, com podem fer-ho?

Doncs bé, la resposta és molt senzilla, apagant la televisió i deixar d’escoltar noticies i problemes per uns instant i evidentment, aquietar la ment. Deixar d’estar constantment pensant i parar per a escoltar el que realment necessites.

I per poder aquietar la ment, has d’estar present en l’aquí i l’ara. Has de portar consciencia plena al present moment. I per això, tenim el ioga i la meditació. Un gran aliat en els temps que ens ha tocat viure.

El ioga ens porta per un viatge de moviments, postures (asana), respiracions (pranayama) i transicions que ens preparen el cos per poder endinsar-nos en la meditació. Una meditació molt necessària per poder transcendir l’ego i poder ajudar els altres.

Tant si fas teletreball, com si et passes el dia de peus i/o caminant, la millor manera de tornar a casa, de tornar al teu jo verdader, és fent aquest viatge de transformació que et proporcionarà el ioga. Sigui quin sigui l’estil de ioga que escolleixis, segur que et beneficiarà d’una manera o d’altre. 

Per exemple, si fas teletreball, i estàs tot el dia assegut o asseguda, jo recomano un ioga mes dinàmic (Hatha Raja Ioga, Vinyasa Ioga…), en canvi, si ets de les persones que es passen la major part del dia de peus i/o caminant, jo recomano un ioga més tranquil, més suau (Yin Ioga, Ioga restauratiu…). Tant un estil com l’altre, et preparen per la meditació. Per poder endinsar-te cap a l’interior i aturar els pensaments. I poc a poc, amb la pràctica constant, s’aconsegueix arribar cada vegada més endins. I ja et dic, que molt poques persones son les que arriben fins al fons de tot. És un espai molt profund. 

Avui en dia hi ha diferents opcions per poder practicar ioga. Una d’elles és trobar un centre al costat de casa teva que t’agradi. Una altra bona opció, i més amb la situació que estem vivint, seria fer les classes per internet, ja siguin online o en diferit. En aquest últim cas, et recomano que trobis el teu propi espai a casa teva, i per exemple pots iniciar la teva pràctica fent classes d’algun canal del Youtube. I en quan la pandèmia ens ho permeti, començar a anar als centres per fer la teva pràctica de manera presencial.

En resum, apaga la televisió per una estona i dedica’t uns instants a tu. Crea o troba el teu espai i comença a practicar ioga i meditació. Escolta’t i atura la ment.

Open chat
Hola, en que et puc ajudar?
Hola, en que et puc ajudar?