3 POSTURES PER UNA COLUMNA VERTEBRAL SANA

març 14, 2023

La columna vertebral és una part fonamental del nostre cos, i com a tal, l’hem de cuidar i mantenir la més sana (posturalment) possible.

Anatòmicament, la columna vertebral està formada per 24 vèrtebres (en etapa adulta) i es divideix en zona cervical, dorsal, lumbar, sacre i còxis. La columna té un conjunt de corbes naturals que estabilitzen la posició bípeda. També està composta per un gran nombre de músculs suturats en diferents capes. I el més fonamental és l’elongació axial per una bona postura corporal i elimina pressió dels discos intervertebrals.

Bé, sense entrar en massa detalls més tècnics, les postures que vull compartir avui amb tu, són per mobilitzar la columna. Avui solament us mostraré postures de flexió i extensió de la columna, deixant per més endavant les torsions.

🔹 Marjaryasana i Bitilasana (Postura del gat / vaca): Aquesta postura millora la flexibilitat de l’esquena, tonifica la musculatura abdominal, millora la flexibilitat dels lligaments dels malucs.
🔸TIP: ideal durant el postpart!! 🤰🏻🤱🏻

🔹Adho Mukha Svanasana (postura del gos mirant cap avall): És una postura bàsica amb múltiples adaptacions (més endavant et faig un post). Té múltiples beneficis, però a escala osteomuscular enforteix els canells, la cintura escapular i l’esquena. Estira tota la musculatura posterior de les cames. Enforteix braços i abdominals, i també descarrega la zona cervical.
🔸 TIP: ideal per relaxar la ment i alleujar l’estrès 💆🏻‍♀

🔹 Uttanasana (postura de la pinça): És una postura ideal per estirar tota la musculatura de l’esquena i descomprimir les cervicals (sobretot si ets principiant doblega els genolls), alleugera els dolors de ciàtica, estira els isquiotibials i prevé i millora l’escoliosi.
🔸TIP: Genial per afavorir la concentració🧘🏻‍♀🙇‍♀

Doncs una mica de rotllo si que te fet 🤪

Espero que et funcionin les postures!! 😉

👉🏻 Si tens dubtes alhora de posar-la en pràctica em pots escriure a info@yogamiproject.com i t’ajudaré encantada!

Ens veiem al Mat 🧘🏻‍♀

Namasté 🙏🏻

Moltes gràcies per llegir-me i donar suport a la meva feina.

Ens veiem al mat.

Namasté

N.

Open chat
Hola, en que et puc ajudar?
Hola, en que et puc ajudar?